Bu konu hakkında

• eyes4u tarafından 2 years önce yazılmış.
    Son cevap gönderen sagoist.

Etiketler

1. 
    Yönetici

Anlattığımız photoshop derslerinde olabildiğince temiz, açık bir dil kullanmaya çalışıyoruz. Fakat buna rağmen bizim atladığımız aşamalar ya da photoshop ile yeni tanışan arkadaşlarımızın yaşadığı problemler var.

Bunları en aza indirmek, yaşadığınız problemleri çözmek amacıyla, derslerle alakalı sıkıntılarınızı buraya yazabilirsiniz.

2 years önce #
  2. 
    Üye

ben bunu nereden indireceimmm =)) ??

2 years önce #
  3. 
    Üye

Merhabalar, sitenizi bir süredir takip ediyorum ve derslerinizin hepsini uyguladım. Özellikle eyes 4u tarafından eklenen dersleri çok sade ve anlaşılır buluyorum. Aynı zamanda derslerin altındaki yorumları okumadan geçemiyorum.Bazen yazılanlara çok gülüyorum bazen de yaptığım hatalara çözüm bulabiliyorum, kabaca yapılan bazı yorumlara verebildiğiniz nazik cevaplardan dolayı da sizi tebrik ediyorum.
    Ben profesyönel bir grafiker değilim ancak şunu farkettim, daha resmi nasıl kopyalayacağını bilemeden resimlerde kolaj yapmak için uğraşan, katmanlarla ilgili bilgisi olmadan çok katmanlı dersleri yapmaya çalışan arkadaşlar gördüm. Bu konuyla ilgili ufak da olsa bir öneri getirmek istedim. Konu başlıklarının yanına dersin zorluk derecesini belirten ufak yıldızlar koyulsa iyi olur diye düşünüyorum.Böylece kişi konunun zorluk derecesine göre de değerlendirme yapar başlamadan.
    Ayrıca farklı farklı derslerde aynı hataların yapıldığı çok oluyor ve her seferinde herkes için ayrıca açıklama yaptığınızı görüyorum. Bunun sizin için zaman kaybı olduğunu düşnüyorum, ben bile okurken sıkılıyorum of yine aynı hata diye düşünüyorum içimden. Bunun yerine derslerle ilgili çıkan sorunları başlıklar altında "yardım" diye bir bölümde toplasanız ve sorun olduğunda ayrıntılı açıklamanızın olduğu bölüme direkt linkle yönlendirseniz nasıl olur? tabiki her konuda mutlaka farklı sorunlar çıkıyordur ama genel oarak yapılan hatalar da var. Mesela benim de daha önceden yapmış olduğum gibi " İlk sayfa açılışında rgb ayarını yapmayıp sonra da filter butonlarının çalışmadığını görmüştüm. Bu sorunu çözünceye kadar da uğraşmıştım." Bu genel bir sorun mesela ve derslerin bazılarında aynı hataları görüyorum. Ya da greysacale olarak seçip renk kullanamadıklarını şikayet ediyor arkadaşlar.
    Ufak ama uzun vadede işinize yarayabileceğini düşündüğüm, gözüme ilişen bir kaç ayrıntıyı paylaşmak istedim. Umarım sizin de işinize yarar. Derslerinizin devamını sabırsızlıkla bekliyorum. İyi günler.

2 years önce #
  4. 
    Yönetici

penoLophe : Son sürüm olan Photoshop CS4 deneme sürümü http://www.photoshop-tr.com/2009/adobe-photoshop-cs4-extended-indirin/

Photoshop CS2 deneme sürümü http://www.photoshop-tr.com/2007/adobe-photoshop-cs2-indirin/

medusaisil : bu güzel yorum için çok teşekkür ederiz. Haklısınız bazen aynı cevapları tekrarlıyoruz. Aslında bizler usanmadan yılmadan cevaplar veriyoruz, epostalarınızı cevaplıyoruz, sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu isteğinizi "genel başlıklar altında sorunları toplama" konusunu uzun zamandır düşünüyorduk, yorumunuz isabet olmuş. Sorunları tam olarak netleştirip, bir başlık altında toplamış değiliz, öyle umuyorum ki "ders sorunları" diye açtığımız bu forum bize yardımcı olacak.

Güzel yorumunuz için teşekkürler, iyi çalışmalar..

2 years önce #
  5. 
    Üye

2 sorum olacak

1.fiber doku (pattern) yapiminda Color Picker da sizin vermis oldugunuz doku orneginde gri li siyahli 4-5 sira var fakatt kod yazarken (#474747 gibi )kod yazabilecegimiz 1 bosluk var ..ne yapmam lazim

2.Kan fircasi ilave ettim
    herhangi bir kan desenini nasil işleriz efekt olarak ve renk olarak.. bunla ilgili bi ders sunarmisiniz

2 years önce #
  6. 
    Yönetici

Uğurcuğum, 1. sorunun cevabını o konunun altına ekledim.

http://www.photoshop-tr.com/2007/photoshop-ile-karbon-fiber-kaput/comment-page-1/#comment-51187

2. sorunu da en kısa zamanda ders ile çözeceğim. Bu da 17.11.2009'da olacak sanırım, şu sıralar fazla fazla yoğunum.

2 years önce #
  7. 
    Üye

Merhabalar kardeş, ben photoshop öğrenmek istiyorum.Çalışmalarınız anlatımlarınız olağanüstü tartışılmaz bu konu ama sıraları biraz karışık gibi, başlarkende mesela en son ya da ilk konuya girdiğimde daha önce şurada öğretmiştik diyor tam olarak en sonda ya da ilk başta sıralı olarak ilk nerden sonra nereden başlaıyacağız diye bilmiyorum karışık gibi bunların sırası yoruma göre galiba keşke biraz daha sıralı olabilse? Şimdiden TEşekkürr ederim.. iyi varsınız!!!

3 months önce #

Bu konuyu RSS ile takip edin

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.